Vlieg via Singapore

met Singapore Airlines


SINGAPORE AIRLINES

Vlieg via Singapore

Per gloednieuwe A350 vliegt Singapore Airlines je naar hun thuisstad: Singapore. Vanwege de architectuur, keuken en bezienswaardigheden zowel een bestemming op zichzelf als een vertrekpunt voor tal van andere tropische bestemmingen in de regio.

  • Als je tussen de 6 en 24 uur overstaptijd hebt, trakteert Singapore Airlines je op een gratis stadstour door Singapore! Onderaan deze pagina leggen we uit hoe je dat boekt.
  • Je krijgt een voucher die je kunt gebruiken voor entree van de gym (=sauna), zwembad, restaurants of de business lounge (=gratis eten & douchen!).


Vooral voor bestemmingen in Azië (Kuala Lumpur, Bangkok, Jakarta, Bali, Sarabaya), Australië en Nieuw-Zeeland zit je goed met Singapore Airlines.

De stad

Doen & zien tijdens je overstap:

Singapore bruist, op elk moment van de dag. De vlucht vanuit Amsterdam landt in de vroege ochtend, zodat je ‘s ochtends direct de stad in kunt. De vlucht naar Amsterdam vertrekt juist tegen middernacht, dus op de terugweg kun je de middag en avond spenderen in deze metropool.

Kom je aan in Singapore én wil je mee op een gratis tour, dan moet je je een uur voor vertrek melden bij de registratiebalie. Die staat voor de paspoortcontrole. Je gaat als groep door de immigratie en na de tour moet je ook als groep weer door de immigratie. Na afloop van de tour wordt je dus netjes weer naar de luchthaven gebracht, je kunt dus niet ‘blijven hangen’ in de stad. Omdat het plakkerig warm is in Singapore en je niet bij je koffer kunt, is het handig om wat schone kleren mee te nemen in je handbagage.

Ochtend

Als overstappende passagier kun je in de ochtend gratis mee op de ‘heritage tour’. Die gaat langs de drie wijken waar de voornaamste bevolkingsgroepen van het land wonen: Chinatown, Little India en Kampong Glam. Je zult je ogen uitkijken in tempels, winkelstraten en historische panden.

Deze tour vertrekt om 9 uur, 10 uur en 11.30 uur. Je moet je uiterlijk 45 minuten voor vertrek inschrijven bij de balie. De tour duurt 2,5 uur en je vlucht moet minstens 4,5 uur na aanvang van de tour zijn. Zo ben je minstens 2 uur voor je vlucht weer terug op de luchthaven.

Middag

Ook ‘s middags (om 14.30 & 16 uur) vertrekt de ‘Heritage Tour’.

Avond

Hopelijk heb je ‘s avonds tijd voor de stadstour – dan is de stad prachtig verlicht. De tour gaat dan bijvoorbeeld langs de Singapore Flyer, het reuzenrad van 165 meter hoog, de Marina Bay Promenade met het iconische hotel en Gardens at the Bay, prachtig verlichte tropische tuinen. Ook zie je Merlion, het icoon van de stad en de Esplanade. Let op: deze tour vertrekt om 18.00 uur en 19.30 uur – maar je moet je uiterlijk 5 kwartier al registreren (uiterlijk 16.45 en 18.15 dus).Te laat voor de tour? Ga met de metro de stad in en eat your heart out! In Singapore wonen zowel Chinezen als Indiërs, Maleiers en Indonesiërs. Al die bevolksgroepen hebben hun eigen wijk mét waanzinnige straatrestaurants. Een roti in Little India, gewokte gerechten in Chinatown of liever een kipsaté?

Overnachten

Kun je geen genoeg krijgen van de stad? Dan moet je blijven slapen. Singapore heeft ontelbaar veel hotels – van hoog niveau. Wil je het ultieme gevoel? Logeer dan in het Marina Bay Sands Hotel. Iconisch & luxe, met een casino, metrostation en winkelcentrum in de kelder én een infinity pool op het dak, dat ook nog eens drie losstaande torens met elkaar verbindt.

Aan boord

Misschien heb je niet eerder van Singapore Airlines gehoord. Daarom in het kort:

7x Per week

Vliegt Singapore Airlines tussen Amsterdam en Singapore.

60+ Bestemmingen

Vooral in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

30 Kg

Gratis 30kg ruimbagage & maaltijden aan boord.

5 Sterren

Volgens Skytrax heeft deze airline 5 van de 5 sterren.