Vlieg via Seoel

met Korean Air


KOREAN AIR

Vlieg via Seoel, Zuid-Korea

Vier maal per week vliegt Korean Air vanaf Amsterdam naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Vanaf daar vliegt de airline door naar tientallen bestemmingen in Australië, Oost- en Zuidoost-Azië.

  • Duurt je aansluiting langer dan 4 uur? Dan kun je mee op een van de vele gratis tours. Bezoek bijvoorbeeld een 1300 jaar oude Boeddhistische tempel, een voormalige goudmijn, het Worldcup-stadion of het Gyeongbokgung, een eeuwenoud paleis.
  • Duurt je overstap langer dan 12 uur en is er geen snellere verbinding mogelijk? Dan krijg je een gratis hotelovernachting. Informatie staat hieronder.


De stad

Doen & zien tijdens je overstap:

Tussen China en Japan ligt Korea. De hoofdstad van Zuid-Korea, Seoel, is een van de grootste metropolen van de wereld. Het inwoneraantal ligt rond de 30 miljoen inwoners. Mega dus. Én altijd in beweging, want Koreanen hebben de langste werkweken en houden van een borrel na werktijd. Winkelen & karaoken kan hier dag en nacht.

Aangekomen op de moderne luchthaven van Seoel moet je je eerst aanmelden bij een balie, de Transit Tour Desk. Korean Air & KLM gebruiken Terminal 2, daar vind je de balies op de 2e etage, vóórdat je door de immigratie gaat.

De tours zijn kleinschalig en zitten snel vol. Het is daarom aan te raden om voor vertrek al een plekje te reserveren. Dat is gratis en kan online. Als Europeaan krijg je vervolgens een gratis visum en tijdens de overstap hoe je niet je bagage van de band te halen.

Ochtend
  • Om zowel 8 en 9 uur vertrekt de tour (1 uur) naar een 1300 jaar oude Boeddhistische tempel, in een bos vlakbij de luchthaven.
  • Ook vertrekt er om 8 uur een tour (4 uur) naar de schitterende Jeondeungsa Tempel (de oudste van tempel van het land) en Deokjinjin, een verdedigingswerk.
  • Geïnteresseerd in oude paleizen? Om zowel 8 uur als 10 uur is er een tour (5 uur) naar het Gyeongbokgung Paleis, dat overigens ouder is dan de Verboden Stad in Peking, en de wijk Insadong, met antiekwinkels en kunstgalerieën.
  • Om 10 uur begint de tour (1 uur) naar ‘Paradise City Art-Tainment‘, een enorm winkelcentrum met onder andere een casino en een kunstmuseum met zo’n 2700 Koreaanse werken.
  • Tenslotte is er om 9 uur (behalve op maandag) een excursie naar een voormalige goudmijn. Tijdens de 4 uur durende tour maak je onder andere een wandeling door het gangenstelsel van de Gwangmyeong-grotten.
Middag

De tempeltour is er ook in de middag (13 & 14 uur), net als de tour naar Paradise City (13 uur). Dat is vooral handig op de terugweg naar Nederland, de KLM-vlucht naar Amsterdam vertrekt namelijk iets na middernacht.

Om 13 uur begint de tour (5 uur) naar Myeong-dong & de Namdaemun Markt, een gebied dat 24 uur per dag geopend is en ‘s wereld grootste winkelgebied schijnt te zijn.

Om 14 uur is er een tour (4 uur) door het Worldcup Stadion uit 2002 en wandeling door studentenwijk Hongdae.

Om 15 uur is er een tour (2 uur) naar Songdo Hanok Dorp, een oud stadsgedeelte tussen de wolkenkrabbers.

Overnachten

In de avond zijn er geen gratis tours. Indien je overstap zó lang duurt dat je de nacht door moet brengen op de luchthaven, zorgt Korean Air voor een gratis hotel indien:

1 – Je overstap minstens 12 uur duurt (of minstens 6 als je landt tussen middernacht en 3 uur in de ochtend) en er geen snellere verbindingen zijn.

2 – Je ticket niet een aanbiedingstarief is of betaald is met mijlen.

3 – Je de hotelovernachting ruim van tevoren aanvraagt via Korean Air. Dat kan via gratis telefoonnummer 0800-0222010.

Geen recht op gratis hotel? Hier kun je zelf iets boeken.

Aan boord

Misschien heb je niet eerder van Korean Air gehoord. Daarom in het kort:

4x Per week

Vliegt Korean Air tussen Amsterdam en Seoel.

100+ Bestemmingen

Vooral Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

20 Kg

Gratis 20kg ruimbagage & maaltijden aan boord.

4 Sterren

Volgens Skytrax heeft deze airline 4 van de 5 sterren.