Vlieg via Madrid

met Iberia


IBERIA

Vlieg via Madrid

Iberia Express verbindt Amsterdam tweemaal daags met tal van bestemmingen die vooral in Midden- en Zuid-Amerika liggen. Onderweg maak je een tussenstop in Madrid, de hoofdstad van Spanje. Vooral wanneer je naar zuidelijk Afrika, Midden- of Zuid-Amerika wilt reizen, is deze viersterrenairline een handige optie.

Onlangs introduceerde Iberia ‘Stopover Holá Madríd‘:

  • Je kunt 1 tot 7 dagen in Madrid blijven, zonder dat het vliegticket duurder wordt
  • Je krijgt een gratis OV-kaart voor 2 dagen onbeperkt openbaar vervoer
  • Tot 40% korting bij hotels van Melia
  • Gratis een bierproeverij bij Mahou
  • Korting op verschillende musea, zoals bij kunstmuseum Thijssen en Prado.

Vliegen via Madrid is vooral een uitkomst als je naar het Midden- of Latijns Amerika wilt. Populaire bestemmingen waarop Iberia vliegt, zijn Buenos Aires, Santiago de Chile, Sao Paulo, Bogota, Panama City en Costa Rica.

De stad

Doen & zien tijdens je overstap:

Madrid is een tikje minder toeristisch dan Barcelona en dat geeft de Spaanse hoofdstad een heel andere sfeer. Een heel ontspannen en welkome sfeer zelfs.

Aangekomen op de luchthaven van Madrid moet je allereerste je eventueel ingecheckte bagage van de band halen. In de aankomsthal zit een servicebalie, waar je je gratis OV-kaart kunt ophalen. Daarop zitten 2 dagen aan vervoer geladen, al kun je dat (tegen betaling bij de automaat) uitbreiden.

Iberia gebruikt terminal 4, dat over een eigen trein- en metrostation beschikt. Je kunt je OV-kaart direct gebruiken, want die is geldig in metro, trein, tram, lightrail en bus.

Ochtend

De Gran Via doorkruist het oude stadscentrum als levensader van de stad. Luxehotels, warenhuizen, barretjes en winkels. Het is de kern van Spanje, met aan het begin Parque el Retiro, een prachtig stadspark, en aan de andere einde Plaza de España, eveneens een park met een vijver en een standbeeld.

Middag

Madrids Prado Museum staat bol van de Spaanse kunstwerken. Het is een van ‘s wereld grootste en bekendste musea – lees hier meer over de collectie.

Met je Iberia-ticket krijg je 20% korting op een georganiseerde tour met gids en zonder in de rij te staan. Hier reserveer je kaartjes voor de rondleiding die om 12.15 begint.

Avond

Tijdens een overstap ben je welkom bij Mahou, een bierspeciaalzaak in hartje stad met meer dan 400 biersoorten, voor een gratis proeverij van 3 bieren.

Let op: Mahou is open tussen 11 & 21 uur en gesloten op woensdag en zondag. 

Overnachten

Iberia zorgt tijdens je stopover niet voor een hotel. Je kunt zelf je accommodatie regelen via een online reisbureau als Booking.com.

Een andere optie is om te overnachten in een hotel van Melia, een Spaanse hotelketen met 19 hotels in Madrid waar Iberia-passagiers korting krijgen. Prijzen variëren van €50 tot €250 per nacht. Hier boek je met korting.

Aan boord

Misschien heb je niet eerder van Iberia & Iberia Express gehoord. Daarom in het kort:

2x Per dag

Vliegt Iberia Express tussen Amsterdam en Madrid.

89 Bestemmingen

Vooral in Europa, Latijns Amerika en Afrika

0 Kg

Ruimbagage niet langer inclusief, warme maaltijden wel.

4 Sterren

Volgens Skytrax heeft deze airline 4 van de 5 sterren.