Vlieg via Istanboel

met Turkish Airlines


TURKISH AIRLINES

Vlieg via Istanboel

Zes keer per dag vliegt Turkish Airlines vanaf Amsterdam naar de Turkse metropool Istanboel. Vanaf daar vliegt de airline op ruim 320 bestemmingen wereldwijd. Dus waar je ook heen wilt, Turkish Airlines vliegt er vast naartoe.

  • Duurt je aansluiting langer dan 6 uur? Dan kun je gratis mee op stadstour door Istanboel.
  • Duurt je overstap langer dan 10 uur én is er geen snellere verbinding? Dan krijg je een gratis hotel.


De stad

Doen & zien tijdens je overstap:

Precies daar waar Europa en het Midden-Oosten samenkomen, ligt Istanboel. De metropool barst van de bezienswaardigheden en energie. Je wandelt door historie bij een bezoek aan de Blauwe Moskee of een van de traditionele badhuizen. Kijk je ogen uit over de Bosporus, in de overdekte soek, of vanaf het terras van een koffiehuizen.

Aangekomen op de luchthaven van Istanboel moet je als Europeaan eerst een visumstempel krijgen. Daarvoor moet je van tevoren een visumaanvraag doen. Dat moet online, in het Nederlands, is binnen 10 minuten geregeld en kost ongeveer €18.

Afhankelijk van je overstaptijd hoef je je koffer niet van de band te halen, dat moet alleen als je een overnachting hebt. In de aankomsthal is een speciale balie van Turkish Airlines waar je je kunt aanmelden voor de gratis tour.

Ochtend

Kom je vroeg aan op de luchthaven, dan kun je kiezen uit de toer van 8.30 uur (korte versie), die van 9.00 uur (uitgebreide versie) óf de dagtoer met vetrek om eveneens 9 uur (gehele dag).

  • Korte versie (8.30-11 uur): Je bezoekt heel wat bezienswaardigheden per bus, zoals het Dolmabahçe Paleis, het Taksimplein, de Galata Toren en de Gouden Hoorn. Hierbij krijg je in beperkte tijd veel te zien.
  • Lange versie (9-15 uur): Na een Turks ontbijt een bezoek aan de Blauwe Moskee, het Topkapi Paleis, wat kleinere bezienswaardigheden en een Turkse lunch.
  • Gehele dag (9-18 uur): de beste keus als je de tijd hebt én bezienswaardig-heden als de Grand Bazar niet wilt overslaan.
Middag

‘s Middags vertrekken er 3 toers (12 uur, 14 uur en 16 uur). De eerste twee lijken erg op elkaar, de toer met vertrek om 16 uur is een wandeltoer waarbij je ook de Haga Sofia ziet. 

Avond

‘s Avonds vertrekt er geen georganiseerde, gratis toer vanaf de luchthaven. Onze tip: koop bij de kiosk op de luchthaven een Istanbulkart, een oplaadbare OV-kaart die je je hele reis kunt gebruiken voor het openbaar vervoer – inclusief de veerboot over de Bosporus voor de beste uitzichten!

Overnachten

Heb je een overstap in de avond/nacht van minstens 7 uur (business) of 10 uur (economy) én is er geen snellere verbinding naar jouw bestemming? Dan geeft Turkish Airlines je een gratis hotel voor maximaal 2 nachten. Meer informatie daarover staat de site van Turkish Airlines.

Je kunt ook zelf je overstap iets langer maken, dat is gratis tot 24 uur. Op die manier heb je genoeg tijd om de stad te verkennen én te overnachten. Hier zoek & boek je eenvoudig je hotel.

Onze tip: het Hilton Bomonti. Betaalbaar, nieuw en precies tussen stad en luchthaven!

Aan boord

Misschien heb je niet eerder van Turkish Airlines gehoord. Daarom in het kort:

6x Per dag

Vliegt Turkish tussen Amsterdam en Istanboel.

320 Bestemmingen

Geen andere airline vliegt op zoveel landen!

20 Kg

Gratis 20kg ruimbagage & maaltijden aan boord.

4 Sterren

Volgens Skytrax heeft deze airline 4 van de 5 sterren.