Vlieg via Doha

met Qatar Airways


QATAR AIRWAYS

Vlieg via Doha, Qatar

De airline Qatar Airways verbindt Amsterdam & Brussel dagelijks met meer dan 150 bestemmingen wereldwijd. Onderweg maak je een tussenstop in Doha (Qatar, vlakbij Dubai).

  • Daar krijg je een gratis hotelkamer om de woestijnstad Doha te verkennen als je overstap langer is dan 8 uur én er geen eerdere verbindingen zijn. 
  • Is je overstap langer dan 12 uur, dan kun je tegen flink gereduceerd tarief een 5* boeken voor een of meerdere nachten. Dat kan ook wanneer er eerdere verbindingen zijn.


Vliegen via Doha is vooral een uitkomst als je naar bestemmingen als Bangkok, Phuket, Kuala Lumpur, Bali, Jakarta, Melbourne, Auckland, Shanghai en Hongkong wilt vliegen

De stad

Doen & zien tijdens je overstap:

Doha is minder bekend dan nabijgelegen Abu Dhabi & Dubai. Om dat te veranderen, organiseert het land binnenkort de FIFA Worldcup én opent het nieuwe kunstmusea. Genoeg reden om de luchthaven te verlaten. 

Aangekomen op de luchthaven van Doha krijg je als Europeaan een gratis visum. Je koffer hoef je niet van de band te halen, Qatar Airways stuurt hem altijd door naar je eindbestemming. Daarom is het handig om schone kleren én zwembroek/bikini in je handbagage te hebben.

Om naar je hotel te gaan, pak je een taxi of bestel je een online taxi (er is gratis wifi in de aankomsthal) met de app van Careem. Zo’n taxi kost zo’n €10 voor de rit van 20 minuten.

Ochtend

Qatar bestaat voor het grootste gedeelte uit met zeewater omringd zand. Vooral rondom Sealine, op een klein uur rijden zuidwaarts van de luchthaven, rollen de zandduinen tot in de Arabische Golf. De schier eindeloze zandvlakte erachter nodigt uit om met een terreinwagen te verkennen en met wat geluk ontmoet je er tijdens een woestijnsafari een Arabische spierbok.

Middag

Zeker tussen mei en oktober is het binnen aangenamer dan buiten. In de stad ligt het Museum voor Islamitische Kunst waar kunstschatten uit het gehele Midden-Oosten zoals keramiek, islamitisch glaswerk, kaligrafie en tapijten uitgestald liggen over vier etages. Aan de overkant van de straat opende onlangs het Nationale Museum van Qatar. Het gebouw, ontworpen door Jean Nouvel en in de vorm van een woestijnroos, oogt spectaculair.

Niet zo van de musea? Met lagere prijzen dan in Dubai, is het goed winkelen in Doha. Bezoek de Villaggio Mall, een overdekt Venetië inclusief de gondels.

Avond

In de Dhowhaven, naast het Museum voor Islamistische Kunst, liggen traditionele zeilboten klaar voor een rondvaart over de baai. Tijdens de schemering, als de temperatuur zakt, is het uitzicht op de stad het spectaculairst. En hoewel er niet de eeuwenoude sfeer hangt als in Marrakesh of Fez, is de naastgelegen Soek Waqif overzichtelijk en zeer gemoedelijk. Sla vooral het zuidelijke deel niet over, met de terrasjes.

Overnachten

Tijdens een overstap van minimaal 12 uur boek je voor €25 een hotel. De keus is uit 12 hotels, de helft daarvan heeft zelfs 5 sterren! Allen liggen ze in en rondom het centrum. Welk hotel moet je kiezen?

Locatie – Wil je ín de soek logeren? Boek dan het Souq Waqif Boutique Hotel.

Winkelen – Het Marriott Marquis Doha is verbonden met een gigantisch winkelcentrum met ijsbaan. Je hoeft geen stap buiten de zetten.

Luxe – Het Westin Doha is het meest luxe hotel, met een vrijstaande badkuip in je kamer en een prachtig zwembad.

Is je overstap langer dan 8 uur én i er geen snellere verbinding dan geeft Qatar Airways je een gratis hotelkamer.

Aan boord

Misschien heb je niet eerder van Qatar Airways gehoord. Daarom in het kort:

7x Per week

Vliegt Qatar Airways tussen Amsterdam en Doha.

150+ Bestemmingen

Naar alle continenten

30 Kg

Gratis 30kg ruimbagage & maaltijden aan boord.

5 Sterren

Volgens Skytrax heeft deze airline 5 van de 5 sterren.