Vlieg via Casablanca

met Royal Air Maroc


ROYAL AIR MAROC

Vlieg via Casablanca, Marokko

Royal Air Maroc is dé full-service airline van Marokko: warme maaltijden en ruimbagage zijn hier wél standaard inbegrepen bij elk ticket. Bovendien treedt de maatschappij binnenkort toe tot Oneworld, een alliantie van airlines met een hoge servicestandaard. De maatschappij vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Casablanca. Vandaar vlieg je verder naar talloze bestemmingen in (West-)Afrika, Brazilië en Noord-Amerika.

  • Duurt je overstap in Casablanca minimaal 4 uur en is er geen kortere tussenstop mogelijk? Dan krijg je vouchers voor een gratis maaltijd.
  • Duurt je overstap minimaal 8 uur, dan geeft de airline je een gratis hotelkamer, maaltijden én transfer.

Dat komt goed uit, want de vlucht vanuit Amsterdam landt midden op de avond. Zo kun je er overnachten de volgende (mid)dag verder vliegen.Let op: deze voordelen gelden alleen voor overstaps tussen internationale vluchten, niet voor bestemmingen binnen Marokko.

Vliegen via Abu Dhabi is vooral een uitkomst als je naar het Midden-Oosten, India, Thailand of Australië wilt. Populaire bestemmingen zijn Bangkok, Kuala Lumpur, Bali, Jakarta, Melbourne, Shanghai en Hongkong.

De stad

Doen & zien tijdens je overstap:

Aangekomen op de luchthaven van Casablanca krijg je als Europeaan een gratis visum, mits je natuurlijk het vliegveld wilt verlaten. Na de immigratie bevindt zich een transit-balie van Royal Air Maroc waar je een gratis hotel, maaltijden en transfer (van 7 minuten naar het hotel) kunt regelen.

Ochtend & Middag

Bezoek de Hassan II-Moskee met metershoge mozaïeken en plafonds versierd met gesneden stucwerk. Het voorplein alleen biedt al plaats aan 80.000 gelovigen. De minaret, met 210 meter de hoogste ter wereld, blinkt ook uit in vakmanschap en ontwerp.Bijzonder is dat de moskee buiten gebedstijden geopend is voor niet-moslims, zodat die ook de tientallen glazen kroonluchters, marmeren vloeren en houtsnijwerken kunnen bekijken.

Houd er wel rekening mee dat toegang alleen mo- gelijk is na betaling van €12, op gezette tijden en met een gids.

Avond

Struin in tegen de schemering door de wijk Derb Omar, rondom ‘United Nations Square’ (bereikbaar per tram en metro). Behalve winkels en restaurants, liggen daar bijvoorbeeld ook pleinen zoals het Plein van Mohammed V.

Overnachten

Tijdens een gedwongen overstap van minimaal 8 uur – dat heb je al gauw te pakken als je met de vlucht vanuit Amsterdam aankomt – regelt Royal Air Marco een gratis hotel voor je. Dat is vaak het Airport Relax Hotel, een prima hotel met zwembad, vlak naast de luchthaven.

Wil je iets fijners? Pak dan een taxi naar de binnenstad, ongeveer 30 minuten rijden, en verblijf in een hotel of riad midden in Casablanca.

Aan boord

Misschien heb je niet eerder van Royal Air Maroc gehoord. Daarom in het kort:

7x Per dag

Vliegt Royal Air Maroc tussen Amsterdam en Casablanca.

50+ Bestemmingen

Vooral veel bestemmingen in Afrika

20 Kg

Gratis 20kg ruimbagage & maaltijden aan boord.

4 Sterren

Volgens Skytrax heeft deze airline 4 van de 5 sterren.