Vlieg via Singapore met Singapore Airlines

VLIEG VIA SINGAPORE

Wanneer handig?

Per gloednieuwe A350 vliegt Singapore Airlines je naar hun thuisstad: Singapore. Vanwege de architectuur, keuken en bezienswaardigheden zowel een bestemming op zichzelf als een vertrekpunt voor tal van andere tropische bestemmingen in de regio.

 • Als je tussen de 6 en 24 uur overstaptijd hebt, trakteert Singapore Airlines je op een gratis stadstour door Singapore! Onderaan deze pagina leggen we uit hoe je dat boekt.
 • Ook tof: je krijgt een voucher die je kunt gebruiken voor entree van de gym (=sauna), zwembad, restaurants of de business lounge (=gratis eten & douchen!).

Vooral voor bestemmingen in Azië (Kuala Lumpur, Bangkok, Jakarta, Bali, Sarabaya), Australië en Nieuw-Zeeland zit je goed met Singapore Airlines.

Singapore-Tour
SINGAPORE

Doen & zien tijdens je overstap

Singapore bruist, op elk moment van de dag. De vlucht vanuit Amsterdam landt in de vroege ochtend, zodat je 's ochtends direct de stad in kunt. De vlucht naar Amsterdam vertrekt juist tegen middernacht, dus op de terugweg kun je de middag en avond spenderen in deze metropool.

TIPS VAN VLIEGVIA

12 uur in Singapore - concrete tips

Kom je aan in Singapore én wil je mee op een gratis tour, dan moet je je een uur voor vertrek melden bij de registratiebalie. Die staat voor de paspoortcontrole. Je gaat als groep door de immigratie en na de tour moet je ook als groep weer door de immigratie. Na afloop van de tour wordt je dus netjes weer naar de luchthaven gebracht, je kunt dus niet 'blijven hangen' in de stad. Omdat het plakkerig warm is in Singapore en je niet bij je koffer kunt, is het handig om wat schone kleren mee te nemen in je handbagage.

OCHTEND & MIDDAG

Als overstappende passagier kun je in de ochtend en middag gratis mee op de 'heritage tour'. Die gaat langs de drie wijken waar de voornaamste bevolkingsgroepen van het land wonen: Chinatown, Little India en Kampong Glam. Je zult je ogen uitkijken in tempels, winkelstraten en historische panden.

Deze tour vertrekt om 9 uur, 10 uur, 11.30 uur, 14.30 uur en 16 uur. Je moet je uiterlijk 45 minuten voor vertrek inschrijven bij de balie. De tour duurt 2,5 uur en je vlucht moet minstens 4,5 uur na aanvang van de tour zijn. Zo ben je minstens 2 uur voor je vlucht weer terug op de luchthaven.

AVOND

Hopelijk heb je 's avonds tijd voor de stadstour - dan is de stad prachtig verlicht. De tour gaat dan bijvoorbeeld langs de Singapore Flyer, het reuzenrad van 165 meter hoog, de Marina Bay Promenade met het iconische hotel en Gardens at the Bay, prachtig verlichte tropische tuinen. Ook zie je Merlion, het icoon van de stad en de Esplanade. Let op: deze tour vertrekt om 18.00 uur en 19.30 uur - maar je moet je uiterlijk 5 kwartier al registreren (uiterlijk 16.45 en 18.15 dus).

Te laat voor de tour? Ga met de metro de stad in en eat your heart out! In Singapore wonen zowel Chinezen als Indiërs, Maleiers en Indonesiërs. Al die bevolksgroepen hebben hun eigen wijk mét waanzinnige straatrestaurants. Een roti in Little India, gewokte gerechten in Chinatown of liever een kipsaté?

OVERNACHTEN

Kun je geen genoeg krijgen van de stad? Dan moet je blijven slapen. Singapore heeft ontelbaar veel hotels - van hoog niveau. Wil je het ultieme gevoel? Logeer dan in het Marina Bay Sands Hotel. Iconisch & luxe, met een casino, metrostation en winkelcentrum in de kelder én een infinity pool op het dak, dat ook nog eens drie losstaande torens met elkaar verbindt.

Waar je ook logeert, probeer een hotel te vinden bij een metrostation, zodat je met het openbaar vervoer kunt reizen en geen tijd verliest in de files.

SINGAPORE AIRLINES

Aan boord

Misschien heb je niet eerder van Singapore Airlines gehoord. Daarom in het kort:

 • Dagelijks vanaf Amsterdam
 • Een vijfsterrenairline
 • Nieuwe & moderne vliegtuigen
 • Altijd 30kg bagage mee
 • Gratis douche & diner bij overstap
BESTEMMINGEN
FILMPJES

Nieuwsgierig geworden? Dat waren wij ook! Daarom maakten we wat filmpjes. Daarin leggen we stap voor stap uit hoe je zo'n gratis tour boekt. En we filmden aan boord. Bekijk ze hieronder.

Stap voor stap uitleg
AAN BOORD
HANDLEIDING

Hoe boek je dit?

Het boeken van een overstap in Singapore mét gratis stadstour en/of winkeltegoed is eenvoudig. In het filmpje hiernaast leggen we precies uit hoe je je ticket én tour boekt:

 • Zoek naar je vliegticket. Selecteer een vluchtschema met een overstaptijd in Singapore van minstens 6 uur (op heen- en/of terugreis).
 • Vluchten vanuit Amsterdam arriveren in de vroege ochtend in Singapore (perfect voor de heritage tour) & vluchten naar Amsterdam vertrekken rond middernacht (geweldig voor de city sights tour).
 • Ga naar de website van Singapore Airlines en bekijk de vertrektijden van de tours. Let erop dat je je ruim een uur vóór aanvang van de tour moet registreren bij een balie op de luchthaven. Die balie zit voor de paspoortcontrole!
 • Wil je (ook) shoptegoed? Kijk dan hier. Samengevat kun je op vertoon van je instapkaarten een coupon krijgen waarmee je kunt winkelen, de gym of lounge (met douche!) in kunt.