Vlieg via Istanboel met Turkish Airlines

VLIEG VIA ISTANBOEL (TURKIJE)

Wanneer handig?

Zes keer per dag vliegt Turkish Airlines vanaf Amsterdam naar de Turkse metropool Istanboel. Vanaf daar vliegt de airline op ruim 320 bestemmingen wereldwijd. Waar je ook heen wilt, Turkish Airlines vliegt er vast naartoe.

  • Duurt je aansluiting langer dan 6 uur? Dan kun je gratis mee op stadstour door Istanboel! Hier leggen we stap voor stap uit hoe je dat boekt.
  • Duurt je overstap langer dan 10 uur en is er geen snellere verbinding? Dan krijg je een gratis hotel. Informatie staan onder het kopje 'AVOND'.

Vooral voor bestemmingen in Afrika, Midden-Oosten en Azië ligt Turkish Airlines voor de hand. Bovendien rollen ze vaak als goedkoopste optie uit de bus.

Istanboel-tour
ISTANBOEL

Doen & zien tijdens je overstap

Precies daar waar Europa en het Midden-Oosten samenkomen, ligt Istanboel. De metropool barst van de bezienswaardigheden en energie. Je wandelt door historie bij een bezoek aan de Blauwe Moskee of een van de traditionele badhuizen. Kijk je ogen uit over de Bosporus, in de overdekte soek, of vanaf het terras van een koffiehuizen.

TIPS VAN VLIEGVIA

12 uur in Istanboel - concrete tips

Aangekomen op de luchthaven van Istanboel moet je als Europeaan eerst een visumstempel krijgen. Daarvoor moet je van tevoren een visumaanvraag doen. Dat moet online, in het Nederlands, is binnen 10 minuten geregeld en kost ongeveer €18. Afhankelijk van je overstaptijd hoef je je koffer niet van de band te halen, dat moet alleen als je een overnachting hebt. In de aankomsthal is een speciale balie van Turkish Airlines waar je je kunt aanmelden voor de gratis tour.

OCHTEND

Kom je vroeg aan op de luchthaven, dan kun je kiezen uit de toer van 8.30 uur (korte versie), die van 9.00 uur (uitgebreide versie) óf de dagtoer met vetrek om eveneens 9 uur (gehele dag).

- Korte versie: je vertrekt om 8.30 uur en bent om 11 uur weer op de luchthaven zodat je vanaf 15 uur weer kunt vliegen. Je bezoekt heel wat bezienswaardigheden, per bus, zoals het Dolmabahçe Paleis, het Taksimplein, De Galata Toren en de Gouden Hoorn. Hierbij krijg je in beperkte tijd veel te zien.
- Lange versie. Na vertrek start je de tour met een Turks ontbijt. Na een bezoek aan de Blauwe Moskee, voor velen dé reden om Istanboel te zien, volgt het Topkapi Paleis en wat kleinere bezienswaardigheden. Vervolgens krijg je een Turkse lunch aangeboden (ook gratis) en rond 15 uur sta je weer op de luchthaven. Je kunt vanaf 17 uur weer vliegen.
- Gehele dag. De beste keus als je de tijd hebt én bezienswaardigheden als de Grand Bazar niet wilt overslaan. Je komt rond 18 uur terug op de luchthaven, zodat je om 20 uur of later weer kunt vliegen.

MIDDAG

's Middags vertrekken er 3 toers (12 uur, 14 uur en 16 uur). De eerste twee lijken erg op elkaar, de toer met vertrek om 16 uur is een wandeltoer waarbij je ook de Haga Sofia ziet.

AVOND & NACHT

's Avonds vertrekt er geen georganiseerde, gratis toer vanaf de luchthaven. Onze tip: koop bij de kiosk op de luchthaven een Istanbulkart, een oplaadbare OV-kaart die je je hele reis kunt gebruiken voor het openbaar vervoer - inclusief de veerboot over de Bosporus voor de beste uitzichten!

Heb je een overstap in de avond/nacht van minstens 7 uur (businessclass) of 10 uur (economyclass) én is er geen snellere verbinding naar jouw bestemming? Dan geeft Turkish Airlines je een gratis hotel voor maximaal 2 nachten. Meer informatie daarover staat de site van Turkish Airlines.

Je kunt ook zelf je overstap iets langer maken, dat is gratis tot 24 uur. Op die manier heb je genoeg tijd om de stad te verkennen én te overnachten. Hieronder zoek & boek je eenvoudig je hotel. Onze tip: het Hilton Bomonti. Betaalbaar, nieuw en precies tussen stad en luchthaven!

TURKISH AIRLINES

Aan boord

Misschien heb je niet eerder van Turkish Airlines gehoord. Daarom in het kort:

BESTEMMINGEN
FILMPJES

Nieuwsgierig geworden? Dat waren wij ook! Daarom maakten we wat filmpjes. Daarin leggen we stap voor stap uit hoe je zo'n gratis toer boekt. En we filmden aan boord. Bekijk ze hieronder.

Stap voor stap uitleg
Economy class
Business class
AAN BOORD
HANDLEIDING

Hoe boek je dit?

Het boeken van een overstap in Istanboel mét gratis stadstour is eenvoudig. In het filmpje hiernaast leggen we precies uit hoe je je ticket én tour boekt:

  • Zoek naar je vliegticket. Selecteer een vluchtschema met een overstaptijd in Istanboel van minstens 6 uur (op heen- en/of terugreis).
  • Staat er een logo van TourISTanbul bij je vluchten? Bingo! Je hebt recht op een gratis tour!.
  • Ga naar de website van TourISTanbul en bekijk de tour en het beginpunt. De tour is inclusief maaltijden, exclusief een visum voor Turkije (dat vraag je online voor €19 aan).
  • Alles is nu geregeld!
AAN BOORD

De economyclass

VliegVia vloog mee met Turkish in economy class. Helaas hebben we er nog geen video van, al laat dit filmpje goed zien wat je kunt verwachten.

GETEST DOOR VLIEGVIA

De businessclass

VliegVia vloog mee in een Boeing 777 en daar maakten we deze video. Zo weet je precies wat je aan boord kunt verwachten!

Erg goed eten & gratis wifi