Vlieg via Doha met Qatar Airways

VLIEG VIA DOHA (QATAR)

Wanneer handig?

De airline Qatar Airways verbindt Amsterdam & Brussel dagelijks met meer dan 150 bestemmingen wereldwijd. Onderweg maak je een tussenstop in Doha (Qatar, vlakbij Dubai). Vooral als je naar Azië, Australië of Nieuw-Zeeland wil, is deze vijfsterrenairline een goed idee.

  • Bij Qatar Airways krijg je een gratis luxehotel om de woestijnstad Doha te verkennen als je overstap langer is dan 8 uur én er geen eerdere verbindingen zijn. Onderaan deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe.
  • Bij Qatar Airways kun je een 5* hotel boeken voor €25 indien je overstap langer is dan 12 uur, ook al zijn er eerdere verbindingen mogelijk. Onderaan deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe.

Vliegen via Doha is vooral een uitkomst als je in het Midden-Oosten, Azië of Oceanië moet zijn. Zo vliegt de maatschappij met het dubbeldekse A380 naar Sydney en Kanton. Andere populaire bestemmingen zijn Bangkok, Phuket, Kuala Lumpur, Bali, Jakarta, Melbourne, Auckland, Shanghai en Hongkong.

 

Doha-hotel
DOHA

Doen & zien tijdens je overstap

Doha is minder bekend dan nabijgelegen Abu Dhabi & Dubai. Om dat te veranderen, organiseert het land binnenkort de FIFA Worldcup én opent het nieuwe kunstmusea. Genoeg reden om de luchthaven te verlaten. 

TIPS VAN VLIEGVIA

24 uur in Doha - concrete tips

Aangekomen op de luchthaven van Doha krijg je als Europeaan een gratis visum. Je koffer hoef je niet van de band te halen, Qatar Airways stuurt hem altijd door naar je eindbestemming. Daarom is het handig om schone kleren én zwembroek/bikini in je handbagage te hebben. Om naar je hotel te gaan, pak je een taxi of bestel je een online taxi (er is gratis wifi in de aankomsthal) met de app van Careem. Zo'n taxi kost zo'n €10 voor de rit van 20 minuten.

OCHTEND

Qatar bestaat voor het grootste gedeelte uit met zeewater omringd zand. Vooral rondom Sealine, op een klein uur rijden zuidwaarts van de luchthaven, rollen de zandduinen tot in de Arabische Golf. De schier eindeloze zandvlakte erachter nodigt uit om met een terreinwagen te verkennen en met wat geluk ontmoet je er tijdens een woestijnsafari een Arabische spierbok.

MIDDAG

Zeker tussen mei en oktober is het binnen aangenamer dan buiten. In de stad ligt het museum voor islamitische kunst waar kunstschatten uit het gehele Midden-Oosten zoals keramiek, islamitisch glaswerk, kaligrafie en tapijten uitgestald liggen over vier etages. In december opent aan de overkant van de straat het Nationale Museum van Qatar. Het gebouw, ontworpen door Jean Nouvel en in de vorm van een woestijnroos, oogt spectaculair.
Niet zo van de musea? Met lagere prijzen dan in Dubai, is het goed winkelen in Doha. Bezoek de Villaggio Mall, een overdekt Venetië inclusief de gondels.

AVOND

In de Dhowhaven, naast het Museum voor Islamistische Kunst, liggen traditionele zeilboten klaar voor een rondvaart over de baai. Tijdens de schemering, als de temperatuur zakt, is het uitzicht op de stad het spectaculairst. En hoewel er niet de eeuwenoude sfeer hangt als in Marrakesh of Fez, is de naastgelegen Soek Waqif overzichtelijk en zeer gemoedelijk. Sla vooral het zuidelijke deel niet over, met de terrasjes.

OVERNACHTEN

Tijdens een overstap kun je kiezen uit 12 gratis hotels, de helft daarvan heeft zelfs 5 sterren! Allen liggen ze in en rondom het centrum. Welk hotel moet je kiezen?

Locatie - Wil je ín de soek logeren? Boek dan het Souq Waqif Boutique Hotel.
Winkelen - Het Marriott Marquis Doha is verbonden met een gigantisch winkelcentrum met ijsbaan. Je hoeft geen stap buiten de zetten.
Luxe - Het Westin Doha is het meest luxe hotel, met een vrijstaande badkuip in je kamer en een prachtig zwembad.

QATAR AIRWAYS

Aan boord

Misschien heb je niet eerder van Qatar Airlines gehoord. Daarom in het kort:

BESTEMMINGEN
FILMPJES

Nieuwsgierig geworden? Dat waren wij ook! Daarom maakten we wat filmpjes. Daarin leggen we stap voor stap uit hoe je zo'n gratis hotel boekt. En we filmden aan boord. Bekijk ze hieronder.

Stap voor stap uitleg
Economy class
Business class
AAN BOORD
HANDLEIDING

Hoe boek je dit?

Het boeken van een overstap in Doha mét gratis hotel is eenvoudig. In het filmpje hiernaast leggen we precies uit hoe je je ticket én hotel boekt:

  1. Zoek naar je vliegticket en kies een overstaptijd van minstens 12 uur (op heen of terugreis).
  2. Rond de boeking af en noteer het e-ticketnummer. Dat begint met 157.
  3. Ga naar de website van +Qatar en kies een hotel uit. Bij het boeken gebruik je het e-ticketnummer.Let op: De meeste hotels bieden géén transfer & ontbijt aan, je krijgt dus alleen een kamer. Deze actie duurt tot 30 april 2019 maar wordt waarschijnlijk verlengd. 
GETEST DOOR VLIEGVIA

De economyclass

VliegVia vloog mee in een Boeing 777 van Qatar Airways en maakte deze video. Zo weet je precies wat je aan boord kunt verwachten!

Gratis wifi & goed eten!

GETEST DOOR VLIEGVIA

De businessclass

VliegVia vloog mee in een Boeing 777 van Qatar Airways en maakte deze video. Zo weet je precies wat je aan boord kunt verwachten!

Een eigen suite in business. Ongekend!